Koripalloilun huuma jatkuu kentällä ja katsomoissa

Koripalloa jo pidempään seuranneet ovat varmasti huomanneet mukavan asian. Kotimainen koripalloilu on menossa hyvää vauhtia edelleen ylöspäin ja siitä on yhtenä merkkinä Suomen maajoukkueen eli Susijengin menestys eri karkeloissa. Äskettäin päättynyt miesten Korisliiga tarjosi jälleen varsin upean kauden ja naisten pääsarjassa nähtiin myös hienoja otteluita ja jopa pienimuotoista kansanhurmosta pienemmillä paikkakunnilla. Siitäkin huolimatta että lappeenrantalainen Catz otti jo kymmenennen peräkkäisen finaalipaikan ja peräti kuudennen mestaruuden seitsemän kauden sisään.

Koripallon seuraaminen on helppoa
Koripallon seuraaminen on entistä helpompaa. On totta että urheilulähetykset ovat pikku hiljaa lähes kaikki valumassa maksullisille kanaville, mutta tässä on toki puolensa. Seurojen talous toisaalta paranee ja fanit jotka haluavat maksaa esimerkiksi vierasotteluiden näkemisestä, saavat palvelun suoraan omaan televisioon, tietokoneeseen tai vaikkapa älypuhelimeen. Vedonlyöntipalveluiden kehityksen myötä jotkut yhtiöt näyttävät myös streameja lähinnä NBA:sta ja muista huippuliigoista. Sporttihan on parasta paikan päällä, myös koripallossa. Aina ei kuitenkaan muiden kiireiden takia pääse paikan päälle katsomaan, joten silloin turvaudutaan muihin kanaviin.

Suomessa NBA-liigan oikeudet ovat Nelosella ja Ruutu+ -palvelulla ja kuukausihinnalla pääsee mukavasti kiinni maailman parhaan korisliigan tapahtumiin. Suomessa yleisillä kanavilla ei korista näytetä oikeastaan kuin finaaleja ja Susijengin otteita, onneksi Fanseat –palvelun avulla korisfani pysyy mukana koriskauden tapahtumissa. Ja eipä ne hinnat oikeasti ole ihan järkyttävän korkeita kun lasketaan mitä korisottelun katsominen oikeasti paikan päällä maksaa. Jollain on ensin paikan päälle päästävä, pääsylippu tietenkin maksettava. Ja eihän koripalloa voi ihan ilman evästyksiä katsella, sihijuoma ja suolainen tekee jo mukavasti lisää budjettivajetta.

Tätä vajetta toki voi sitten yrittää paikata lyömällä koripallosta vetoa, joko ennen ottelua tai sitten ottelun aikana live-vetoa. Vedonlyöntimahdollisuudet melkein ottelusta kuin ottelusta ovat nekin parantuneet huomattavasti viime vuosien aikana ja kun betsifirmat panostavat tällä hetkellä juuri livevedonlyöntiin ja mobiiliuuteen, niin vedonlyönnistä kiinnostuneen korisfanin asiat ovat tällä hetkellä oikein mainiosti. Oletko kokeillut upottaa jo omat betsisi levyn kautta sisään omalla kännykällä?

Susijengi ulvoo voitonnälkää
Suomen koripallon miesten maajoukkue on tällä hetkellä FIBA:n (Kansainvälinen Koripalloliitto) maailmanrankingin sijalla 32. Eurooppalaisista maista sijoitus on tällä hetkellä 12., joten Euroopan mestaruuskisoissa Suomi on jo vakiokauraa. Joka toinen vuosi pelattaviin kisoihin pääsee tätä nykyä 24 joukkuetta. Vuosi 2016 on välivuosi ja seuraavan kerran pelataan vuonna 2017 ja alkulohkot tullaan pelaamaan toista kertaa peräkkäin neljässä eri maassa. Varsinaiset pudotuspelit tullaan järjestämään Turkin puolesta, mutta sen lisäksi alkulohkoja pelataan Israelissa, Romaniassa ja Suomessa!

Suomesta on muutamien viime vuosien aikana kasvanut kansainvälisten koripallokenttien väriläiskä ja varsinkin Susijengin fanit ovat herättäneet ihastusta koko Euroopassa. Vuoden 2011 EM-karsinnoista varsinaisesti lähtenyt buumi tulee edelleen voimistumaan ja yksi kliimakseista nähdään taatusti vuoden 2017 Koripallon EM-kisoissa kun Suomi kohtaa alkusarjan vastustajia Hartwall Areenalle.

Edellisistä koripallon EM-kisoista Suomessa onkin tuolloin ehtinyt vierähtämään jo 50 vuotta ja kun vuosi on vielä Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, niin mikä olisikaan parempi tapa juhlia tämän hetken koripallomenestystä ja kannustaa Suomi turnauksen pudotuspeleihin? Ja nälkäähän riittää myös jatkossa, joten EM-kotikisoja voidaan pitää vain välietappina niin Susijengille kuin koko suomalaiselle koriskulttuurille. Olisiko se seuraava tavoite sitten Koripallon MM-kisat Kiinassa 2019?

Jo tuota vuoden 2017 koripallon EM-kisatapahtumaa ennen Suomessa on luvassa mahtavaa koripalloviihdettä 20-vuotiaiden EM-kisojen muodossa heinäkuussa (16.-24.7.) 2016. Kisat toimivat mainiona harjoituksena tulevalle EM-kisojen alkulohkon isännöinnille ja kisakoneistolle.